Sport16 aug '12 14:11

Ajax ontkent 'financieel kerkhof'

Auteur: Anne-Greet Haars

Ajax ziet geen aanleiding tot zorgen over de financiële situatie. Dat lieten de directie en de raad van commissarissen donderdag weten, in reactie op berichtgeving eerder deze week in De Telegraaf.

De Telegraaf meldde maandag op basis van ingewijden dat jaren van financieel wanbeleid diepe sporen zouden hebben nagelaten bij de Amsterdamse voetbalclub. Deze informatie is feitelijk onjuist, meldt de berichtgeving van Ajax.

Ajax zegt een positief eigen vermogen te hebben en een goede kaspositie. "Aangezien Ajax de post lonen en salarissen aan het terugbrengen is, voor de derde opeenvolgende keer meedoet aan de UEFA Champions League en daarnaast inkomsten uit bijvoorbeeld televisiegelden ziet stijgen, ziet de club geen aanleiding voor zorgen.''

Het Parool schrijft vandaag dat de Autoriteit Financiële Markten deze week navraag heeft gedaan over financiële wantoestanden bij de club.

Transferbeleid
"Het beleid van de club is de eigen jeugd nadrukkelijk de kans te geven zich in het eerste elftal te spelen. Deze groep spelers wordt, indien nodig, aangevuld met aankopen die potentieel hebben. De salarissen worden afgestemd op een solide financieel bouwwerk, met als uitgangspunt dat in het geval van ontbreken van inkomsten uit bijvoorbeeld de UEFA Champions League geen verlies oplevert", aldus Ajax.

In oktober worden de jaarcijfers over het boekjaar 2011/12 bekend gemaakt en in december vindt de Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen