Sport11 aug '12 22:15Aangepast op 11 aug '12 23:59

Derde goud Bolt, Oranje zevende op estafette

Auteur: Mijke Hurkx

Usain Bolt heeft zaterdag bij de Olympische Spelen in Londen zijn derde gouden medaille veroverd. Dat deed hij op de 4 x 100 meter estafette met de Jamaïcaanse ploeg in een wereldrecord: 36,84.

Het zilver ging naar Verenigde Staten. Canada eindigde als derde maar dat kwartet werd gediskwalificeerd. Het brons ging daardoor naar Trinidad en Tobago.

De Nederlandse ploeg, bestaande uit Brian Mariano, Churandy Martina, Giovanni Codrington en Patrick van Luijk, werd uiteindelijk zesde in een officieuze tijd van 38,39.

Trots
De Nederlande estafettemannen kwamen dus 0,27 seconde te kort voor het olympisch brons op de 4x100 meter. Toch verlieten de atleten met een trots gevoel het Olympic Stadium. "We hebben ons best gedaan'', reageerde Churandy Martina. "De wissels hadden hier en daar wat scherper gekund. De volgende keer gaan we het nog beter doen. En toch een Nederlands record in de series, hè. We zijn allemaal blij.''

Het was voor Martina alweer zijn derde finale bij deze Olympische Spelen, na zijn optredens op de 100 en 200 meter. "Ik had vanochtend pijn op plaatsen waarvan ik niet wist dat ik daar pijn kon hebben'', sprak hij lachend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen