Sport19 okt '12 10:11Aangepast op 19 okt '12 11:12

Rabo blijft Vos wel steunen

Auteur: Anne-Greet Haars

Wielrenster Marianne Vos raakt haar steun van de Rabobank niet kwijt. Dat zei Bert Bruggink, CFO van de Rabobank. "Dat is een mooi bericht", zegt Vos op BNR.

De bank stopt wel met sponsoren van de professionele wielerploegen, zowel mannen als vrouwen. Per 1 januari 2013 is de ploeg sponsorloos.

Rabo-CFO Bert Bruggink: “Omdat de vrouwenploeg deel uitmaakt van het professionele gedeelte, komen we vooralsnog tot dezelfde conclusie.”

Steun
Over Vos is Bruggink tegenover Humberto Tan behoorlijk uitgesproken. “Ik kan wel de uitspraak doen dat we alles op alles zullen stellen om Marianne Vos op een passende manier te ondersteunen in haar ambities richting een volgende wereldtitel of olympische titel”, legt Bruggink uit.

Marianne Vos lijkt zich dan ook niet al te veel zorgen te hoeven maken over de individueel ondersteuning op weg naar de Olympische Spelen in Rio. “Uw interpretatie komt een heel eind in de goede richting".

Mooi bericht
“Het is op zich mooi om te horen dat Rabobank mij wel blijft ondersteunen. Hoe de verdere invulling er nu uit gaat zien, dan weet ik niet. Volgens mij is dat nog geheel open en is het nog even afwachten", reageert Vos vrijdagochtend op BNR.

Betrouwbaarheid
Vos vindt het besluit van Rabobank niet helemaal verrassend. “Ze hebben altijd aangegeven dat als ze betrokken zouden worden in een dopingzaak dat ze zich zouden terugtrekken uit de wielersport. Voor een bank is het natuurlijk heel belangrijk om betrouwbaar te zijn.”

Doping bij Rabobank
“Het is niet helemaal verrassend dat ze eruit stappen, zeker nu door de Lance Amstrong-case. Het lijkt erop dat er ook binnen de Rabobank doping heeft plaatsgevonden. Misschien niet structureel, daar ga ik ook wel van uit, maar er lijkt steeds meer bewijs voor te komen.”

“Het vrouwenwielrennen is een veel kleinere tak, zijn de belangen minder groot en gaat minder geld in om. Dopinggebruik is veel minder.”

Pure tak van sport
Vos vindt het heel jammer dat Rabo ook heeft besloten te stoppen met de vrouwenploeg. “Maar het is wel een deel van het professionele wielrennen. Aan de ene kant is het logisch, maar aan de andere kant is de vrouwenwielersport wel een heel pure tak van sport.”

Grondig onderzoek
“Het onderzoek rondom Lance Armstrong moet grondig worden gedaan. Wat mij betreft komt alles boven tafel en gaan we met de wielersport door een diep dal”, zegt Vos.

Vanmiddag is Marianne Vos te gast bij The Friday Move met Wilfred Genee.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen