Sport7 apr '13 14:42Aangepast op 7 apr '13 19:00

Play-offs bijna zeker voor FC Utrecht na zege op ADO Den Haag

Auteur: BNR Webredactie

Koploper Ajax heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo gewonnen (4-0). Helemaal gemakkelijk ging dat niet, want doelman Kenneth Vermeer kreeg bij een voorsprong van 1-0 in het begin van de tweede helft een rode kaart.

Kolbeinn Sigthorsson, Ryan Babel en Christian Eriksen zorgden vervolgens alsnog voor een ruime zege, waardoor Ajax volgende week met een voorsprong van drie punten aan de uitwedstrijd bij concurrent belager PSV. Jasper Cillessen zal in Eindhoven het doel van de lijstaanvoerder verdedigen. Hij vervangt dan, net als in de tweede helft tegen Heracles, de geschorste Vermeer.

De noordelijke derby Groningen-Heerenveen werd overtuigend gewonnen door de Groningers. FC Utrecht heeft op eigen veld met 1-0 gewonnen van ADO Den Haag. Juist in de wedstrijd die voor de supporters van FC Groningen het belangrijkste is, speelde de ploeg misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. In de eigen Euroborg was Groningen zondag in alle opzichten beter dan sc Heerenveen, dat nog blij mocht zijn dat het slechts 3-1 werd.

AZ
AZ heeft een kostbaar punt (1-1) weggekaapt bij NEC uit Nijmegen. NEC eindigde het matige maar soms wel vermakelijke duel met 10 man, nadat Nick van der Velden een half uur voor tijd met rood van het veld moest. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Na ruim een kwartier kwam AZ op voorsprong. Adam Maher rondde een individuele actie af met een doeltreffend schot. Nog geen 2 minuten later schoot Kevin Conboy een vrije trap achter de kansloze keeper Esteban: 1-1.

Utrecht
Het elftal van Jan Wouters kan zich vrijwel zeker opmaken voor deelname aan de play-offs.  De Hagenezen zijn na de nederlaag nog ver verwijderd van deelname aan de strijd om een Europees ticket.

Jens Toornstra scoorde in de 72ste minuut de enige goal. De eerste competitiehelft speelde hij nog in het shirt van ADO Den Haag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen