Sport10 jul '13 17:34Aangepast op 10 jul '13 17:59

Tony Martin wint tijdrit in Tour

Auteur: BNR Webredactie

De Duitser Tony Martin heeft woensdag de 11e etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen.

Het was een individuele tijdrit over 33 kilometer van Avranches naar Mont Saint-Michel. Martin was 12 seconden sneller dan geletruidrager Chris Froome. Bauke Mollema werd 11e en handhaafde zich op de derde plaats in het algemeen klassement.

De Belg Thomas de Gendt van Vacansoleil-DCM werd derde in de tijdrit. Beste Nederlander was Tom Dumoulin. De renner van Argos-Shimano was goed voor de negende tijd.

Ten Dam
Laurens ten Dam begon woensdag als de nummer 4 van het klassement aan de individuele tijdrit en vond zich na 33 kilometer fietsen naar tevredenheid terug op de zesde plaats. "Ik had er vanochtend voor getekend dat ik zesde zou staan'', aldus Ten Dam.

De 32-jarige renner van Belkin zag Alberto Contador en Roman Kreuziger voorbijsteken, het duo van Saxo-Tinkoff staat nog wel binnen handbereik van Ten Dam. "Die mannen stonden een seconde achter me, dus ik denk dat ik het goed heb gedaan. Ik heb alles gegeven, grote plaat erop en gaan. Misschien heb ik me in het begin een beetje opgeblazen, maar daarna kwam ik steeds beter in het ritme'', zei Ten Dam.

Mollema: ik sta er heel goed voor
Mollema was tevreden na de tijdrit. "Ik denk dat ik een goede tijdrit heb gereden, terwijl zeker zo'n vlak parcours niet echt mijn ding is. Als je tijd pakt op de meeste klassementsmannen, mag je tevreden zijn. Ik sta er gewoon goed voor'', vertelde Mollema.

"Ik voelde wel wat extra spanning omdat ik zo hoog stond in het klassement, maar ik heb me goed kunnen focussen. Ik ben goed vertrokken en had gezien dat veel renners op het middenstuk tijd verloren. Daar heb ik juist extra aangezet.''

Gerelateerde artikelen