Sport1 nov '12 11:38

Ook olympische medaille Armstrong op het spel

Auteur: Marjan van den Berg

Het Internationaal Olympisch Comité gaat onderzoek doen naar de bronzen medaille die wielrenner Lance Armstrong won op de Olympische Spelen in 2000 in Sydney.

"Het IOC zal nu onmiddellijk de procedure starten rond de betrokkenheid van Lance Armstrong, andere renners en in het bijzonder hun entourages met betrekking tot de Olympische Spelen en hun toekomstige betrokkenheid bij de Spelen", zei IOC-official tegen persbureau Reuters.

Medaille kwijt
"Een beetje ambtelijk geformuleerd, dus moeten we gaan interpreteren", zegt BNR's sportverslaggever Edwin Driessen. "In ieder geval lijkt hieruit op te maken dat niet alleen Armstrong wordt onderzocht, want die gaat zijn medaille kwijtraken daar is geen discussie over mogelijk.

Maar ook anderen die hierbij betrokken waren, dus dan kan je denken aan mensen uit zijn ploeg en mensen die hem begeleidden. Ook opmerkelijk is Vlatsjav Ekimov, die won toen goud en heeft jarenlang gereden voor Armstrong, dus misschien wordt hij ook wel meegenomen."

Tourzeges
In Sydney won Armstrong een medaille op de tijdrit. Vanwege het dopingschandaal moest Armstrong onlangs al zijn zeven Tour-titels inleveren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen