Sport26 mei '13 14:27

Geheime bandentest Mercedes wekt wrevel

Auteur: Fleur de Bruijn

De formule 1-renstal van Mercedes heeft vorige week een geheime bandentest afgewerkt op het circuit van Barcelona. De Duitse bolides reden 1000 kilometer op banden van de veelbesproken leverancier Pirelli.

Een geërgerde teambaas Christian Horner van Red Bull vroeg zondag voor aanvang van de Grand Prix van Monaco opheldering aan de internationale federatie FIA. Hij suggereerde dat er sprake was van een test die Mercedes voordeel heeft opgeleverd ten opzichte van de rivalen. Ook Ferrari heeft volgens Autosport.com de FIA benaderd.

Verboden
Testen gedurende het formule 1-seizoen is volgens de reglementen verboden, maar Pirelli beweert dat het contractuele afspraken heeft over dit soort bijzondere bandentesten. “We hebben dit ook al met andere teams gedaan'', verdedigde directeur Paul Hembéry van Pirelli zich. “Mercedes heeft absoluut geen voordeel genoten. Wij kijken naar oplossingen voor volgend seizoen, Mercedes had geen idee wat we echt aan het testen waren.''

Horner zag dat anders. “Hoe je ook bekijkt, het is testen. Het is niet op een transparante manier gebeurd en Mercedes heeft de bolides van dit jaar mogen gebruiken. Dit lijkt me in strijd met de regels.''

De coureurs van Mercedes rijden tot nog toe sterk in Monaco. Nico Rosberg start zondag de race van poleposition en Lewis Hamilton vertrekt vanaf de tweede positie.

Lees meer over de Grand Prix van Monaco in Formule 1 en Fashion.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen