Sport29 jan '13 22:13

AZ wint verstoord bekerduel met Den Bosch

Auteur: BNR Webredactie

AZ heeft zich vanavond als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de KNVB-beker door FC Den Bosch met 0-5 te verslaan. Het duel werd ontsierd door wangedrag van Bossche supporters.

De ploeg van trainer Gertjan Verbeek was in stadion De Vliert veel te sterk voor de thuisclub. De Alkmaarse treffers kwamen op naam van Adam Maher (twee), Viktor Elm, Johann Berg Gudmundsson en Jozy Altidore.

Oerwoudgeluiden
Het duel werd ontsierd door tal van incidenten met Bossche toeschouwers. In de eerste helft klonken diverse keren oerwoudgeluiden uit het vak met de fanatieke fans van de thuisploeg, gericht tegen de donkere AZ-spits Jozy Altidore. Herhaaldelijke waarschuwingen door de stadionspeaker haalden weinig uit.

In de 55e minuut ging arbiter Reinold Wiedemeijer met zijn assistenten even naar de catacomben nadat er onder meer sneeuwballen naar het veld waren gegooid en er opnieuw sprake was van racistische uitingen. Door rode kaarten voor Jelle de Bock en Joey Brock eindigde FC Den Bosch het trieste duel ook nog met negen man.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen