Sport3 okt '12 10:04

Levenslang stadionverbod voor Groningse racisten

Auteur: Arjan Meesterburrie

Racistische supporters van FC Groningen krijgen een levenslang stadionverbod. "Volstrekt onacceptabel", zegt directeur Hans Nijland op BNR over spreekkoren tegen eigen spelers.

Afgelopen zondag maakten Groningen-fans racistische opmerkingen tegen de eigen spelers Zeefuik en Luciano. En dat wil algemeen directeur Hans Nijland direct de kop in drukken:

"Er is racistische discriminerende taal geuit en dat is voor de spelers, voor ons als clubleiding en ook voor onze overige supporters, want die denken er net zo over, volstrekt onacceptabel en niet toelaatbaar. Dit gaat aboluut over de grens, dus dit kan niet."

Videobeelden

De eredivisieclub gaat nu via videobeelden proberen de schuldigen te vinden: "Wij hebben hier een heel modern stadion en we hebben alle mogelijke camera's hier in het stadion en proberen door middel van videobeelden de daders in de kraag te kunnen vatten."

Handhaving stadionverbod
Hoe het levenslange stadionverbod gehandhaafd moet worden, weet Nijland nog niet: "Dat vind ik op dit moment nog niet zo spannend, dat is vers twee. Het gaat er eerst om dat we de daders in beeld hebben en dat we ze een sanctie kunnen opleggen. En vervolgens moeten wij maar zien hoe we daar aan vast moeten houden."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen