Sport18 okt '12 07:27Aangepast op 18 okt '12 11:22

Hein Verbruggen blijft Armstrong steunen

Auteur: Anne-Greet Haars

Vanochtend schreef de Telegraaf dat Hein Verbruggen, erevoorzitter van de internationale wielerunie (UCI), Armstrong blijft steunen. Verbruggen laat weten dat de berichtgeving niet klopt.

"Hij is nooit positief bevonden, ook niet door USADA. Er is dus geen spoor van bewijs'', stond vanochtend in de Telegraaf. Het zou de schriftelijke reactie van Verbruggen zou geweest. 

Verbruggen schrijft nu dat hij zich 'volledig distantieert van het artikel in de Telegraaf'. Volgens de UCI-erevoorzitter heeft hij enkel wat sms'jes gestuurd naar Telegraaf-journalisten Raymond Kerckhoffs en Hans Ruggenberg. Die berichten waren een reactie op de verklaring van mevrouw LeMond dat er een bedrag is betaald om een positieve test van Armstrong te verbergen.

"Mijn reactie was enkel en alleen dat Lance Armstrong nooit positief werd bevonden door de antidopinglaboratoria, dat er geen positieve test is geweest en dat er dus ook geen verborgen kon worden'', laat Verbruggen weten.

Relatie
Armstrong was tijdens het bewind van Verbruggen (1991-2005) de grote baas in het peloton. Beiden konden het goed met elkaar vinden.

Verbruggen is tevens erelid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen