Sport20 mrt '13 20:16Aangepast op 21 mrt '13 00:19

Dopingarts Fuentes toch op de biechtstoel

Auteur: BNR Webredactie

De Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes is in principe bereid om zijn omvangrijke klantenbestand openbaar te maken. Dat vertelde de ontmaskerde medicus woensdag in Madrid tegen verslaggevers tijdens het strafproces in de zaak Operación Puerto.

Dinsdag wees rechter Julia Patricia Santamaria nog een verzoek van WADA af om in de persoonlijke computer van de verdachte arts te kijken. Het proces over het omvangrijke dopingschandaal dat bekend is geworden onder de naam Operación Puerto is maandag begonnen bij de rechtbank in Madrid.

"Wanneer het mij wordt gevraagd, wil ik meewerken met de agentschappen'', liet Fuentes weten. Hij doelde daarmee op het Spaanse (AEA) en mondiale antidopingbureau (WADA). "Ik weet echter niet of mijn informatie voor deze agentschappen bruikbaar is. Als het in kader van mijn medewerking noodzakelijk is om mijn klantenlijst te overhandigen, zal ik dat doen.''

Fuentes wil voor zijn medewerking naar eigen zeggen geen tegenprestatie, zoals bijvoorbeeld strafvermindering. Tegen hem is 2 jaar cel geëist. Zijn dopingnetwerk werd in 2006 opgerold. Fuentes gaf eerder aan dat naast vele wielrenners ook professionele voetballers, tennissers, atleten en boksers tot zijn klantenkring behoorden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen