Sport27 dec '13 16:29

Sport in 2013: biecht van Lance, matchfixing, Lens-Mathijsen, Rus bij Vitesse en soap schaatstempel

Auteur: Pieter van den Akker

2014 belooft een mooi sportjaar te worden met de Olympische Spelen in Sotsji, de ontknoping van de eredivisie en natuurlijk Wimbledon en de Tour de France. Nu 2013 er bijna op zit, kijkt BNR nog heel even terug op opzienbarend sportnieuws van dit jaar. Onze top-5 brengt je langs een biechtende Lance, omgekochte Telstar-spelers, een opstootje tussen een Feyenoorder en een PSV’er, een nieuwe steenrijke Rus bij Vitesse en de soap over de nieuwe nationale schaatshal.

Image

1. 'Regelrechte leugen van Armstrong bij Oprah'
"De eerste drempel van de omerta hebben we gehad, maar wat daarachter zit weten we nog niet." Dat zegt ex-profrenner en wielercommentator bij Eurosport, Danny Nelissen, op BNR in reactie op Oprah's interview met Lance Armstrong.

2. ‘Telstar-spelers verkochten duel’
 Spelers van Telstar en mogelijk enkele andere eerstedivisieclubs in het seizoen 1992-1993 – en wellicht ook in de jaren erna – hebben op hun eigen wedstrijden gegokt. Dat gebeurde bij duels waarin ze zelf meededen en die ze bewust hebben verloren.

3. 'Puntenaftrek voor Feyenoord en PSV na opstootje tussen spelers'
De KNVB gaat de ruzie tussen spelers van PSV en Feyenoord in de catacomben van de Kuip hard afstraffen. "Ik verwacht puntenaftrek voor PSV en Feyenoord." Dat zegt Jan-Hermen de Bruijn, hoofdredacteur van Elf Voetbal op BNR.

4. 'Vitesse mag handjes dichtknijpen met nieuwe Rus'
Vitesse mag zijn handen dichtknijpen met de nieuwe Russische grootaandeelhouder Aleksandr Tsjigirinski. Dat zegt investeerder Maasbert Schouten van MaasInvest, zelf ooit ook voorzitter van de club. "Hij doet iets wat wij níet doen beter."

5. Sven Kramer: 'Kwalijk dat Terpstra hiermee wegkomt'
Sven Kramer begrijpt niet dat de ledenraad van de KNSB unaniem zijn vertrouwen in voorzitter Doekle Terpstra heeft uitgesproken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen