Sport9 aug '13 13:19Aangepast op 9 aug '13 15:01

Feyenoord stuit op Koeban Krasnodar

Auteur: BNR Webredactie

Feyenoord treft in de play-offs om een plaats in de groepsfase van de Europa League het Russische FC Koeban Krasnodar.

Archiefbeeld van Feyenoord-trainer Ronald Koeman. ANP
Archiefbeeld van Feyenoord-trainer Ronald Koeman. ANP

Dat is het resultaat van de loting die vrijdag op het hoofdkantoor van de Europese voetbalunie UEFA plaatsvond. Feyenoord begint met een uitduel, op 22 augustus. Een week later volgt de return in Rotterdam.

Voor Feyenoord is Koeban Krasnodar een onbekende tegenstander.  Trainer Ronald Koeman gaf aan dat Feyenoord snel een kijkje gaat nemen bij de Russische ploeg. "Hun eerstvolgende wedstrijd staat volgende week op het programma en die zullen we zeker gaan bekijken."

Koeman hecht groot belang aan het bereiken van de groepsfase. "We streven het hoogste na en daar past Europees voetbal bij. Als speler word je vaker getest tegen buitenlandse tegenstanders. Die wedstrijden hebben we de afgelopen 2 jaar moeten missen."

Koeban plaatste zich voor de vierde en laatste voorronde door het Schotse Motherwell twee keer te verslaan; met 2-0 in het eerste duel, op eigen veld met 1-0. De club debuteert in Europa dankzij de vijfde plek in de competitie. Veelvoudig Roemeens international Dorinel Munteanu is de nieuwe coach van de ploeg, die deze zomer de 31-jarige aanvaller Djibril Cissé contracteerde. De 41-voudig Frans international was overbodig bij Queens Park Rangers, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan het Qatarese Al-Gharrafa.

Krasnodar ligt in het zuidoosten van Rusland op zo'n 1250 kilometer van Moskou.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen