Sport30 mei '13 17:16

Aboutaleb noemt nieuwe Kuip onmisbaar voor Rotterdam

Auteur: Harmen Simon Teunis

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam noemt een nieuwe Kuip onmisbaar voor zijn stad. Dat meldt RTV Rijnmond op haar website.

Woensdag werd al duidelijk, door een uitgelekte mail, dat de burgemeester en wethouders van Rotterdam de voorkeur geven aan de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord.

Nu legt Aboutaleb op zijn eigen manier uit waarom de voorkeur van het college van burgemeester em wethouders uit gaat naar een nieuw stadion. RTV Rijnmond meldt dat grote projecten volgens de burgemeester vaker omstreden zijn, waarmee hij verwijst naar de aanleg van de Nieuwe Waterweg en de Erasmusbrug.

Het nieuwe stadion zou vlak bij De Kuip moeten verrijzen. Als het besluit definitief wordt, bestaat de bijdrage van de gemeente aan het stadion uit een garantiestelling van 165 miljoen euro.  De totale kosten worden geschat op 313 miljoen euro.

Alternatief van de baan?
Met de uitspraak van Aboutaleb en de uitgelekte mail lijkt het alternatief - een renovatie van het huidige stadion - van de baan. En dat terwijl Stichting Red de Kuip maandag nog zijn plannen voor een alternatief voor nieuwbouw presenteerde aan de de commissie Fysieke Infrastructuur en Buitenruimte.

Een renovatie en uitbreiding van de Kuip zou 117 miljoen euro kosten. De stichting reageerde verbijsterd op het bericht van dinsdag. Zij noemden het onverantwoord gezien de bedragen die gemoeid zouden gaan met het megaproject. Daarnaast vind de stichting het vreemd dat de voorkeur van het college van B en W nu al naar buiten kwam, omdat second opinions en doorberekeningen van de plannen voor een nieuwe stadion en de renovatie nog niet binnen zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen