Sport29 mei '13 19:12Aangepast op 30 mei '13 11:17

'Rotterdam kiest voor nieuwe Kuip'

Auteur: Anne-Greet Haars

Burgemeester en wethouders van Rotterdam geven de voorkeur aan de bouw van een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord. Daarmee is renovatie van de Kuip van de baan.

Dat zeggen bronnen binnen de gemeenteraad. Het nieuwe stadion moet vlak bij het oude onderkomen van de Rotterdamse club komen.

De bijdrage van de gemeente aan de nieuwbouw bestaat uit een garantiestelling van 165 miljoen euro. De totale kosten worden geschat op 313 miljoen euro.

Het bestuur van Feyenoord presenteerde zijn plannen voor een nieuw stadion begin vorige maand.

Retraite
Een woordvoerder van het college wilde een mogelijk besluit noch bevestigen, noch ontkennen. Het stadsbestuur is de afgelopen dagen in retraite geweest om de financiën voor volgend jaar te bespreken. Renovatie van de oude Kuip en eventuele bouw van een nieuw stadion in Rotterdam-Zuid was een van de agendapunten.

De gemeentewoordvoerder verwacht dat volgende week dinsdag of woensdag burgemeester en wethouders hun besluit officieel naar buiten zullen brengen.

Een woordvoerder van sportclub Feyenoord had woensdag nog niets gehoord van het stadsbestuur.

Geen uitgemaakte zaak
Raadslid Jos Verveen van coalitiepartij D66 benadrukte dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat zijn fractie voorstemt als het collegevoorstel wordt behandeld. "Het is niet alleen de garantie van 165 miljoen, er moet ook 50 miljoen worden gestoken in een nieuwe infrastructuur rondom het stadion'', aldus Verveen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen