Sport29 mei '13 17:22Aangepast op 29 mei '13 18:45

Sijsling in vijf sets uitgeschakeld in Parijs

Auteur: Anne-Greet Haars

Tennisser Igor Sijsling is er woensdag niet in geslaagd om voor de eerste keer in zijn leven de derde ronde van een grandslamtoernooi te bereiken.

De Nederlander verloor op Roland Garros ondanks een goed begin in vijf sets van de als 32e geplaatste Spanjaard Tommy Robredo: 7-6 (2) 6-4 3-6 1-6 1-6.

Even leek een stunt in de maak toen Sijsling met twee sets voorkwam tegen gravelspecialist Robredo, drievoudig kwartfinalist in Parijs en voormalig nummer 5 van de wereld. Vanaf de derde set was Sijsling echter niet meer opgewassen tegen de sterker wordende Robredo. De Spanjaard had uiteindelijk niet veel moeite meer om de wedstrijd te winnen van de uitgebluste Amsterdammer.

Haase
Door de uitschakeling is Robin Haase nu nog de enige overgebleven Nederlander in de open Franse tenniskampioenschappen. Hij neemt het donderdag in de tweede ronde op tegen Jerzy Janowicz uit Polen.

Bertens
Voor Kiki Bertens zit Roland Garros er helemaal op. Na haar eerdere verlies in het enkelspel, werd de 21-jarige Zuid-Hollandse woensdag ook in het dubbelspel uitgeschakeld. Bertens was met haar Duitse partner Tatjana Maria niet opgewassen tegen het Duits/Tsjechisch duo Anna-Lena Grönefeld/Kveta Peschke: 4-6 4-6.Grönefeld en Peschke zijn in Parijs als negende geplaatst.

Bertens ging zondag al op de eerste dag van de open Franse tenniskampioenschappen onderuit tegen de Roemeense Sorana Cirstea.

Gerelateerde artikelen