Sport27 okt '13 12:17Aangepast op 27 okt '13 19:14

Vettel verovert vierde wereldtitel op rij

Auteur: ANP Nieuws

De Duitse autocoureur Sebastian Vettel heeft zondag voor de vierde keer op rij de wereldtitel in de Formule 1 veroverd.

EPA
EPA

De 26-jarige piloot van Red Bull stelde het kampioenschap in de vierde race voor het einde van het seizoen al veilig door de Grand Prix van India te winnen. Vettel is door zijn tiende triomf van dit jaar in de resterende drie races niet meer te achterhalen door de concurrentie.

De wedstrijd op het Buddh International Circuit nabij New Delhi gaf het beeld dat de Formule 1 de vorige races gewend was; namelijk een superieur rijdende Vettel. De Heppenheimer reed voor de zesde keer op rij naar de overwinning en deed dat ook in India oppermachtig. Hij maakte al na twee ronden een pitstop om zijn zwakke zachte banden in te ruilen voor de mediums en daarop was hij onnavolgbaar.

Op ruime afstand eindigde de Duitser Nico Rosberg (Mercedes) als tweede en reed de Fransman Romain Grosjean (Lotus) naar de derde plaats. Fernando Alonso, de Spaanse coureur van Ferrari die Vettel op papier nog kon afhouden van de titel, eindigde zelfs buiten de punten op de 11e plaats. De Nederlander Giedo van der Garde had pech; de coureur van Caterham viel uit na een botsing in de eerste ronde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen