Sport25 okt '12 12:42

Rijkaard in beeld bij AC Milan

Auteur: Pieter van den Akker

De trainer is nog niet eens ontslagen, maar eventuele opvolgers zouden al zijn benaderd. AC Milan's Massimiliano Allegri zit nog in het zadel, maar de naam van Rijkaard zingt al rond in Milaan.

Door de nederlaag van AC Milan bij Málaga (0-1) van woensdagavond worden de speculaties over een vertrek van trainer/coach Allegri sterker. Frank Rijkaard zou een van kandidaat-opvolgers zijn. Rijkaards zaakwaarnemer Perry Overeem ontkent noch bevestigt tegenover Voetbal International de contacten met AC Milan.

Rijkaard heeft als speler in de jaren '80 een goede reputatie opgebouwd bij AC Milan. De oud-international heeft weliswaar nog een contract met bond van Saudi-Arabië tot en met het kalenderjaar 2013, maar na de mislukte kwalificatie voor het WK 2014 in Brazilië is het beoogde doel als bondscoach weggevallen.

Allegri: ik ga niet weg
Coach Massimiliano Allegri van AC Milan is ondanks drie nederlagen op rij niet van plan op te stappen bij de Italiaanse club. "Ik ga niet weg'', zei hij na het verlies tegen Malaga.

Milan beleeft de slechtste seizoensstart in 30 jaar met slechts 7 punten. Volgens de Italiaanse kranten kan alleen een overwinning in de komende competitiewedstrijd zaterdag tegen Genoa Allegri nog redden. Bij AC Milan staan de Nederlanders Urby Emanuelson en Nigel de Jong onder contract.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen