Sport15 nov '11 20:17

Sneijder toch in basis tegen Duitsers

Auteur: BNR Webredactie

Wesley Sneijder staat toch in de basis van het Nederlands elftal voor de oefeninterland dinsdagavond tegen Duitsland. Hij liep maandag op de training een kuitblessure op, maar voelt zich fit genoeg om te beginnen.

Gregory van der Wiel, verlost van liesklachten, keert terug in de ploeg als rechtsback. Edson Braafheid staat opnieuw links achterin. Aanvoerder Mark van Bommel en Kevin Strootman vormen het controlerende blok op het middenveld. Daarvoor staan Sneijder, Dirk Kuijt en Ryan Babel. Klaas-Jan Huntelaar, die een masker draagt om zijn gebroken neus te beschermen, is de spits van Oranje.

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft toch afgezien van een experiment met twee spitsen. Miroslav Klose krijgt in Hamburg de voorkeur boven Mario Gomez, de topscorer van Bayern München. De aanvoer moet komen van Mesut Özil, Thomas Müller en Lukas Podolski.

De wedstrijd in de uitverkochte Imtech Arena van Hamburg begint om 20.45 uur.

Opstelling Nederland: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Braafheid; Van Bommel en Strootman; Kuijt, Sneijder en Babel; Huntelaar.

Opstelling Duitsland: Neuer; Aogo, Mertesacker, Badstuber en Boateng; Kroos en Khedira; Özil, Müller en Podolski; Klose.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen