Sport10 mei '13 10:31Aangepast op 10 mei '13 15:41

Cocu gaat PSV trainen

Auteur: Fleur de Bruijn

Phillip Cocu wordt de nieuwe trainer van PSV. Dit heeft de huidige trainer van PSV Dick Advocaat gezegd.

De NOS meldt dit. Ernest Faber en Chris van der Weerden zullen de technische staf completeren. "Drie jonge en gretige mannen. Hopelijk beginnen zij beter dan dat wij zijn geëindigd. Zij moeten met een nieuwe groep aan de slag. Waarschijnlijk is er financieel wat meer mogelijk dan dit jaar.''

Volgens Voetbal International tekent Cocu maandagmiddag een contract voor 4 jaar. In het contract zou een eveluatiemoment worden opgenomen na twee seizoenen. Daarin kunnen beide partijen voortijdig afscheid nemen wanneer daar aanleiding voor is. Ook Ernest Faber gaat een nieuw contract tekenen in Eindhoven. Hij blijft assistent-trainer en bindt zich tot media 2015 aan PSV.

De club wil het bericht vrijdag nog niet bevestigen. Maandag of dinsdag wordt er een persconferentie gegeven over de plannen voor de toekomst.

Verloren bekerfinale
De geruchten over het vertrek van Advocaat en de opvolging door Cocu deden al langer de ronde. Na de verloren bekerfinale tegen AZ bevestigde Advocaat zijn vertrek. Fysiek en mentaal kost het de 65-jarige Hagenaar veel moeite om iedere dag op het veld te staan. “Het was te zwaar. Ook het op en neer rijden elke dag was best pittig. In december had ik voor mezelf al besloten te stoppen'', zei Advocaat.

Bondscoach
Nog één competitiewedstrijd, zondag in Enschede tegen FC Twente, en dan zit de lange carrière van Advocaat als clubtrainer er op. Hij gaat hooguit nog een keer als bondscoach ergens aan de slag. "Of ik ga vissen? Nou, ik kan niet vissen, maar maak je geen zorgen, ik kom mijn tijd wel door'', zei Advocaat met een glimlach.

Missie mislukt
Advocaat erkende dat zijn missie in Eindhoven is mislukt. "Ik had er veel meer van verwacht. Qua werk was het heel plezierig en met de spelersgroep was op zich ook niets mis. Ik hoefde ze niet te motiveren, maar het zat in andere dingen. Daar hebben we het intern over gehad. Hopelijk kan de leiding er wat aan doen. Gelukkig zijn we nog als tweede geëindigd in de competitie en hopelijk komt PSV door de voorrondes van de Champions League.''

FC Barcelona
Phillip Cocu is de huidige assistent van Dick Advocaat en de trainer van de A1-junioren van de club. Als speler was Cocu, in twee periodes, in totaal zes jaar actief voor PSV. Ook speelde de Eindhovenaar zes jaar bij FC Barcelona. Cocu speelde 102 interlands. Na het beëindigen van zijn carrière in 2008 volgde hij de cursus Coach Betaald Voetbal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen