Sport19 jul '13 14:27

Besluit over nieuwe schaatstempel valt over 5 dagen

Auteur: BNR Webredactie

Schaatsbond KNSB en het NOC*NSF moeten binnen vijf dagen bekend maken waar de nieuwe schaatstempel van Nederland komt. Dat heeft de rechter in Utrecht bepaald.

De bonden hadden de beslissing in mei uitgesteld tot september, maar volgens de rechter is dat niet voldoende onderbouwd. Daarom moeten ze het besluit over de voorlopige gunning binnen vijf dagen nemen en de drie gegadigden op de hoogte stellen van de beslissing. Doen de bonden dat niet, dan moeten zij een dwangsom betalen die kan oplopen tot 500.000 euro.

Een van de drie gegadigden om het nieuwe wedstrijd- en trainingscomplex te bouwen, de Icedôme in Almere, had een kort geding aangespannen tegen de bonden om zo een snelle beslissing af te dwingen. De andere twee aanbieders zijn het Zoetermeerse TranSportium en het Thialf uit Heerenveen.

Een adviescommissie had eerder de Icedôme al aangewezen als de beste kandidaat, maar de bonden stelden eerst nog een extra onderzoek in. Dat was volgens de rechter niet terecht. De bonden hadden ,,zich moeten houden aan de gemaakte procedureafspraken''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen