Sport9 jan '12 17:39Aangepast op 9 jan '12 17:58

Hattrick voor Messi?

Auteur: Anne-Greet Haars

Het lijkt erop dat het maandagavond bij de Gouden Bal verkiezing niet erg spannend gaat worden, want velen verwachten dat Messi vanavond de 'triple' binnen gaat halen.

De strijd om de 'Ballon d'Or' gaat tussen Lionel Messi, Xavi en Christiano Ronaldo.

Geen maat op Messi
Sportjournalist Sjoerd Mossou (AD) is overtuigd dat Messi er vandoor gaat met de gouden bal. “Er staat geen maat op Messi. In deze tijd zijn de verschillen steeds kleiner geworden tussen spelers, maar Messi stijgt daar nog steeds ver boven uit”, aldus Mossou.

Kerst op de taart
Ook Aad de Mos, oud voetbaltrainer en analist is lovend over de Argentijnse speler: “Messi is de kers op de taart. Het is zelfs een item aan het worden als hij een wedstrijd niet scoort”.

De Mos vindt Messi nog niet de beste speler aller tijden. “Daarvoor moet hij mondiaal een finale spelen. Maar dit kan nog lang duren, want hij kan zijn ei nog steeds niet kwijt in het Argentijnse elftal”.

Christiano Ronaldo
Ronaldo, winnaar van de gouden bal in 2008, is maandagavond niet aanwezig omdat Real Madrid morgen een bekerwedstrijd speelt.

Eric Castien, correspondent van de Telegraaf, analyseert dat de strijd om de gouden bal in de Spaanse kranten ook een strijd is geworden tussen Real Madrid en Barcelona. “Ook voelt Ronaldo voelt zich een beetje ondergewaardeerd. Hij is Europees topscoorder geworden en hij heeft nu 21 goals gemaakt en Messi 17. De vraag is wat hij nog moet doen om beter te worden gevonden dan Messi”, aldus Castien.

Luister naar het fragment voor de hele bijdrage van sportredacteur Corné Hendriks.

Gerelateerde artikelen