Sport8 dec '11 16:45

Ajax wil opheldering van UEFA

Auteur: BNR Webredactie

Ajax is van plan de UEFA per brief te vragen om opheldering over mogelijke omkooppraktijken bij het treffen tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon in de Champions League.

De Amsterdammers werden uitgeschakeld voor de Champions League omdat Lyon met 1-7 wist te winnen in en van Zagreb. Daardoor speelt Ajax nu in de Europa League: een domper op zowel financieel als sportief gebied.

"Door middel van het stellen van enkele open vragen verwachten wij in elk geval een duidelijke reactie van hun kant", zei algemeen directeur ad interim Martin Sturkenboom donderdag op de site van de voetbalclub. "Niet dat we de verwachting hebben dat het iets oplevert. Maar niets doen is geen optie."

Ajax is wel van mening dat dat de UEFA de zaak serieus opvat. Sturkenboom: "De instantie heeft fair play en respect hoog in het vaandel staan. Ik denk dat men er alles aan wil doen om zeker te weten dat er niets vreemds is gebeurd. Wij worden van alle kanten geattendeerd op dingen die zouden spelen. We willen echter voorkomen dat we in een opwelling verkeerde stappen zetten. Bovendien kun je als club in deze affaire niet zo veel doen."

Eerste onderzoek
Donderdag maakte de UEFA al bekend dat het rond vooralsnog geen verdacht gokgedrag heeft vastgesteld. "Tot nog toe heeft dit systeem geen ongewone wedpatronen laten zien rond de wedstrijden van woensdag die aanleiding geven tot een onderzoek", aldus de UEFA.

Gerelateerde artikelen