Sport8 dec '11 11:29

Onderzoek naar Zagreb-Olympique Lyon

Auteur: BNR Webredactie

De Franse autoriteiten starten een onderzoek naar de uitslag van de wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon in de Champions League.

Naar aanleiding van de grote overwinning is er veel speculatie over omkoping ontstaan. De knipoog van Dinamo Zagreb-verdediger Domagoj Vida naar de Lyon-aanvaller Bafétimbi Gomis heeft nog meer stof doen opwaaien.

Knipoog-Kroaat
Van die "knipoog-Kroaat" Domagoj Vida circuleren inmiddels opmerkelijke foto's op internet. Daarop is te zien dat Vida met een papiertje in de hand het gokkantoor uitloopt. Klik hier om de foto's te bekijken.

Olympique Lyon won het duel in Kroatië met 7-1 en plaatste zich op basis van doelsaldo voor de volgende ronde van de Champions League. De Fransen bleven Ajax, dat met 3-0 van Real Madrid verloor, net voor.

Geen reactie UEFA
BNR-verslaggever Thomas Schuurman: "Als er iets vervelends gebeurt, is de UEFA altijd erg traag met een reactie. Of die überhaupt nog komt, is nog maar de vraag."

Over het onderzoek door de Franse autoriteiten zei hij: "Het gaat om een klassieke procedure. Het onderzoek moet uitwijzen of zich voor de wedstrijd geen verdachte zaken hebben voorgedaan. De verwachting is dat er aan het einde van deze middag al duidelijkheid is."

Gerelateerde artikelen