Sport3 jul '13 07:35Aangepast op 3 jul '13 09:34

'Nederlanders zien liever Krajicek dan Eurlings'

Auteur: Pieter van den Akker

Camiel Eurlings is voorgedragen als lid van het Internationaal Olympisch Comité. Is Eurlings de gedroomde kandidaat? Sport- en sponsoradviseur Frank van den Wall Bake denkt van niet.

De voormalig minister van Verkeer en Waterstaat, tegenwoordig topman bij KLM, volgt daarmee koning Willem-Alexander op, die zijn lidmaatschap van het IOC waarschijnlijk al in september beëindigt.

"Als je het heel Nederland zou vragen, is het antwoord daarop nee", zegt Van den Wall Bake op BNR. "Ik weet wel zeker dat heel Nederland vindt dat daar een Richard Krajicek, Pieter van den Hoogenband of Esther Vergeer moet zitten. De vraag is of dat de Nederlandse sport dient. Ik ben natuurlijk ook een groot fan van deze mensen. Ze hebben een groot sporthart en meer sportieve ervaring."

Politiek
Maar in Lausanne heb je bepaalde kwaliteiten nodig, vervolgt hij. "Daar moet je een beetje poltiekachtig kunnen acteren, je moet er kunnen lobbyen. Je moet er gepokt en gemazeld zijn in het omgaan met mensen die zichzelf erg belangrijk vinden. Ik vraag me af of Richard, Pieter en Esther daar al klaar voor zijn. Ik denk dat dat nog niet aan de orde is. Camiel Eurlings is daar vanuit de politiek en zijn bedrijfslevenachtergrond beter voor geëquipeerd."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen