Sport11 jun '13 09:15

WK-tickets op het spel in Rotterdam

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Zowel bij de mannen als bij de vrouwen staan bij de nieuwe Hockey World League (HWL) in Rotterdam (13-23 juni) drie WK-tickets op het spel.

ANP
ANP

De eerste drie teams in het eindklassement van de derde ronde, ook wel halve finales genoemd, plaatsen zich voor het wereldkampioenschap van 2014 in Den Haag. Gastland Nederland is voor het dubbele WK al zeker van deelname.

Toch is er voor Oranje naast de eer en de sportieve plicht, zeker voor eigen publiek, ook nog wel iets te verdienen in de Maasstad. Met een plaats bij de eerste vier is Nederland verzekerd van een ticket voor de eerste finaleronde van de HWL, in Argentinië (vrouwen, eind 2013) en India (mannen, begin 2014).

Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse mannenploeg, die in de eerste en tweede ronde van de HWL niet in actie hoefde te komen, verwacht dat de HWL een 'blijvertje' zal zijn in het mondiale tophockey. ,,Het zou daardoor zo maar kunnen zijn dat de Champions Trophy de langste tijd heeft gehad. Want we moeten wel waken voor overbelasting van de internationals. Misschien moeten we zelfs wel kijken naar een andere opzet van onze eigen competitie. Mogelijk valt daarin ook nog wat tijd te winnen. Maar dat is een zaak van de KNHB en de clubs.''

De internationale hockeyfederatie (FIH) overweegt om de tot voor kort jaarlijkse Champions Trophy te laten samenvallen met de finaleronde van de HWL. Op die manier zou de naam en de reputatie van het achtlandentoernooi behouden kunnen blijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen