Sport6 mrt '13 22:54

Juve en PSG naar kwartfinales Champions League

Auteur: BNR Webredactie

Zoals vooraf werd verwacht zijn Paris Saint-Germain en Juventus doorgedrongen tot de kwartfinales van de Champions League. Valencia en Celtic werden aan de kant geschoven.

Juventus - Celtic
Juventus behoort zoals verwacht bij de beste acht clubs in de Champions League dit seizoen. De Italiaanse kampioen kon na de zege in Glasgow op Celtic (3-0) al niets meer gebeuren. De return in Turijn leverde opnieuw een zege op: 2-0.

Dat was te danken aan koel, effectief voetbal met doelpunten van Alessandro Matri en Fabio Quagliarella. Verdiend was de winstpremie amper. Op grond van de aandoenlijke wil er nog iets van te maken kwam de Schotten, hoe improductief ook, ten minste de helft toe.

Paris Saint-Germain - Valencia
Ook Paris Saint-Germain bereikte de kwartfinales. De steenrijke Franse club speelde voor eigen publiek gelijk tegen Valencia (1-1).

Paris Saint-Germain had het eerste duel tussen beide clubs met 1-2 gewonnen. Gregory van der Wiel speelde vanaf de 27e minuut mee met de club uit de hoofdstad van Frankrijk. De Amsterdammer mocht de geblesseerde Christophe Jallet aflossen.

Jones bracht Valencia na 55 minuten op voorsprong. Ezequiel Lavezzi maakte in de 66e minuut gelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen