Sport24 jan '13 07:41Aangepast op 24 jan '13 10:55

Chelsea's Hazard schopt ballenjongen

Auteur: Pieter van den Akker

Aanvaller Eden Hazard van Chelsea heeft woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Swansea City voor de nodige commotie gezorgd. In de slotfase van dat duel schopte hij een ballenjongen.

De Belgische international stoorde zich in de returnwedstrijd, waarin zijn ploeg een achterstand van 2-0 nog moest goedmaken, aan getreuzel bij de ballenjongen van de thuisploeg. In een poging om hem de bal te ontfutselen, schopte Hazard de op de grond liggende tiener duidelijk zichtbaar in de onderbuik. De Belg kreeg voor deze actie een rode kaart.

"Die jongen ging op de bal liggen en ik wilde de bal wegtrappen. Ik denk dat ik de bal ook raakte en niet de jongen", reageerde Hazard na de wedstrijd. Na afloop bood hij zijn excuses aan de ballenjongen aan. "Hij is even in de kleedkamer geweest en we hebben beiden sorry gezegd. Nu is het klaar.''

De politie van South Wales begon meteen een onderzoek naar het veelbesproken incident. Chelsea kwam in Wales niet verder dan 0-0 en dat betekende uitschakeling na de eerdere nederlaag in Londen (0-2).

Zoon van directeur
John van Zweden, mede-eigenaar van Swansea, vertelt op BNR over het incident: "Die jongen is toevallig de zoon van een van onze directeuren. Hij heeft het spel vertraagd, maar dat is natuurlijk nooit een reden voor Hazard.. Men zegt wel dat die jongen op de bal lag, maar hij werd op die bal geduwd. Hij viel op de grond omdat Hazard hem een gooi gaf en daarna gaf hij hem een schop. Er zit een heel grote wond op die jongen z'n zij, dus het was een 100 procent terechte rode kaart, lijkt me."

Swansea doet géén aangifte tegen Hazard, voegt Van Zweden er nog aan toe. Daarom laat de Britse politie de zaak liggen, zo vertelt hij.

Gerelateerde artikelen