Sport15 jun '11 16:36

Olde Riekerink weg bij Ajax, Overmars niet nieuwe directeur

Auteur: Pieter van den Akker

Jan Olde Riekerink vertrekt bij Ajax. Het hoofd jeugdopleiding en de Amsterdamse club hebben na gezamenlijk overleg besloten de lopende arbeidsovereenkomst per 1 juli 2011 te beëindigen. Olde Riekerink werd vier jaar geleden benoemd tot hoofd jeugdopleiding.

Het vertrek van Olde Riekerink komt niet onverwacht. In de plannen van Johan Cruijff, die onlangs een plek in de raad van commissarissen van Ajax kreeg, kwam de 48-jarige trainer namelijk niet voor. Het beroemde erelid wil graag dat Dennis Bergkamp (jeugd) en Wim Jonk (scouting) een prominente rol bij de regerend landskampioen vervullen.
Eerder op de dag werd bekend dat Marc Overmars niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax wordt. De oud-speler van de Amsterdammers zegt vereerd te zijn door de interesse van Johan Cruijff maar besluit niet in te gaan op het aanbod. "Ik ken mijn beperkingen."
Weg vrij voor Tscheu La Ling
Het afzeggen van Overmars maakt de weg vrij voor Tscheu La Ling, de enige overgebleven kandidaat. Overmars vertelde tegenover Voetbal International waarom hij heeft bedankt voor de eer: "Er zijn nog enkele gesprekken en de kans is groot dat wel iets bij Ajax ga doen. Maar ik ken mijn beperkingen en zal dus voorlopig geen algemeen directeur worden."
 

Gerelateerde artikelen