Sport8 jul '12 08:48Aangepast op 8 jul '12 09:18

Terreurverdachte bezocht olympisch centrum

Auteur: Harmen Simon Teunis

Een 24-jarige man die in Engeland verdacht wordt van lidmaatschap van een Somalische variant van al-Qaeda was in april en mei verschillende keren in het epicentrum van de Olympische Spelen in Londen.

De man zou misschien zelfmoordacties ambieren. De Britse kranten Sunday Telegraph en de Sunday Mirror meldden zondag dat de verdachte 'CF' eerder beperkingen waren opgelegd en dat hij een enkelband moest dragen om zijn gangen te gaan.

Somalische komaf
Hij is een Brit van Somalische komaf en werd in maart vorig jaar uit Somalië gezet en naar Engeland gestuurd. Hij moest toen van het bezorgde ministerie van Binnenlandse Zaken in Norwich blijven. Hij is één van de negen personen in Groot-Brittannië die verregaande beperkingen zijn opgelegd in het kader van de draconische Terrorisme Preventie en Onderzoeksmaatregelen (TPIM).

Het ministerie was bang dat de man "weer activiteiten wilde ontplooien die met terrorisme te maken hebben". Hij was volgens en functionaris "vastbesloten verder te gaan met zijn extremistische, islamistische agenda". CF negeerde de beperkingen en ging zeker vijf keer naar het Olympisch Park in Stratford in het oosten van Londen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen