Sport25 jul '11 11:23

Cadel Evans is nieuwe volksheld van Australië

Auteur: Pieter van den Akker

De Australische Tour de France-winnaar Cadel Evans heeft veel losgemaakt in zijn thuisland. Niet opmerkelijk, want het is de eerste keer dat een renner van 'Down Under' 's werelds belangrijkste wielerwedstrijd heeft gewonnen.

De eindoverwinning van Evans in de 108e editie van de Tour is in eigen land groots gevierd. 'King Cadel', kopten dagbladen Sydney Morning Herald en The Age uit Melbourne. De krant uit Sydney vergeleek hem met landgenoot Phil Anderson, die 30 jaar gelden al naam maakte in de Tour, en met Stuart O'Grady en Robbie McEwen, maar voegde er wel aan toe dat Evans 'zonder twijfel de beste van hen allemaal is'.
'Tour de Champ', prijst ook ook de Sydney Daily Telegraph hun kampioen. "Een historische dag voor Evans, en een monumentale dag in de geschiedenis van het Australische wielrennen."
Premier feliciteert Evans
De Australische premier Julia Gillard zei Evans zelf gesproken te hebben en hem te hebben gefeliciteerd met zijn zege. Maar een vrije dag voor het hele land, waar veel wielerfans op aandrongen, zit er volgens haar niet in.
De Australiër is dinsdagavond in Nederland. Hij rijdt er het criterium in het Friese Surhuisterveen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen