Sport9 jul '12 17:01

Smullen op perstribune bij rechtszaak John Terry

Auteur: Anne-Greet Haars

De Engelse pers is vandaag uitgelopen voor de rechtszaak van voetballer John Terry. De aanvoerder van Chelsea staat voor de rechter wegens vermeende racistische uitlatingen.

Het gaat om uitlatingen eind vorig jaar richting Queens Park Rangers (QPR)-verdediger Anton Ferdinand.

“Beide voetballers zijn uitgebreid aan het woord gekomen. De meest smeuïge details komen naar voren”, legt Tom van Hulsen, adjunct-hoofdredacteur van Voetbal International, uit. “Letter voor letter moet er worden aangetoond wat er nou precies gezegd is.”

Scheldwoorden
“Er wordt gezegd dat John Terry ‘fucking black cunt’ tegen Anton Ferdinand heeft gezegd. De verdediging van Terry is nu juist dat Anton Ferdinand dat tegen hem heeft gezegd en daarop heeft gereageerd met ‘Why are you calling me black cunt?’. Dat klinkt uiterst ongeloofwaardig, maar bewijs maar eens dat het niet zo is”, zegt Van Hulsen.

Boete
“Morgen gaat de zaak weer verder, waar ze vijf dagen voor hebben uitgetrokken. Het gaat om een boete van maximaal 2500 pond. Daar moet John Terry 2,5 uur voor werken, dus daar gaat het niet zozeer om”, aldus Van Hulsen.

Belang
“Het belang van de zaak is dat als Terry schuldig wordt bevonden door de rechter, de voormalige aanvoerder van het Engelse elftal en huidig aanvoerder van Chelsea veroordeeld is voor racisme. Ik denk dan dat de Engelse voetbalbond hem dan met terugwerkende kracht zal schorsen”, meent de adjunct-hoofdredacteur.

“Als hij vrijgesproken wordt, dan staat de Engelse voetbalbond weer voor schut. Ze hebben hem de aanvoerdersband ontnomen op grond van deze zaak, terwijl het nog niet eens bewezen was. Fabio Capello is daar zelfs voor opgestapt.”

Held
Voor een groot deel van het Engelse volk is John Terry een grote held, zegt Van Hulsen. “Een deel van het volk kan de manier waarop hij met zijn roem omgaat waarderen. Hij is een icoon en zeker bij Chelsea. Als hij veroordeeld wordt dan heeft dat een grote impact.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen