Sport16 jan '13 16:48Aangepast op 16 jan '13 17:30

'Guardiola naar Bayern München'

Auteur: Anne-Greet Haars

Pep Guardiola gaat volgend seizoen als hoofdtrainer bij Bayern München aan de slag. De Spanjaard is de opvolger van Jupp Heynckes, die de recordkampioen van Duitsland heeft laten weten dat hij zijn aflopende verbintenis niet wil verlengen.

Guardiola. EPA
Guardiola. EPA

Dat heeft Bayern München woensdag bevestigd.

Guardiola tekent een contract dat hem tot de zomer van 2016 aan de huidige koploper van de Bundesliga bindt. De succesvolle coach nam aan het einde van het vorige seizoen afscheid van FC Barcelona. Hij geniet dit seizoen van een sabbatical.

Titels
Guardiola won met FC Barcelona in totaal 14 titels, waaronder tweemaal de wereldbeker en Champions League. Hij mocht ook twee keer de Europese Supercup boven zijn hoofd houden en vierde drie landstitels met de Catalaanse club. De oud-international viert vrijdag zijn 42e verjaardag.

Manchester City
Guardiola werd al weken met Bayern München in verband gebracht. Volgens Engelse media kon de oud-voetballer een lucratief contract bij Manchester City tekenen. De Engelse club was er namelijk ook al in geslaagd twee oud-directeuren van FC Barcelona in te lijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen