Sport2 dec '11 18:46Aangepast op 2 dec '11 19:51

Oranje treft Duitsers in poule des doods

Auteur: BNR Webredactie

Het Nederlands Elftal speelt in juni volgend jaar de eerste drie wedstrijden op het EK in het Oekraïense Charkov, tegen Denemarken, Duitsland en Portugal.

Oranje zal het in poule B opnemen tegen achtereenvolgens Denemarken, Duitsland en Portugal. De poule des doods? Bondscoach Bert van Marwijk spreekt liever van "de zwaarste groep". Maar hij ziet ook voordelen: "Ik denk dat iedereen nu wel op scherp staat. Ik wel in ieder geval."

Morten Olsen, coach van Oranje's eerste tegenstander Denemarken, zette zijn team meteen in de geliefde underdog positie: "Het is een groep van dynamiet. Natuurlijk zijn we zonder twijfel slechts een outsider," aldus Olsen.

Bondscoach Joachim Löw van Duitsland vatte de loting in de poule des doods laconiek op: "Het is waarschijnlijk de sterkste groep, maar ook de interessantste en evenwichtigste."

Middenvelder Wesley Sneijder gooide er direct een cliché tegenaan: ",Als je het EK wil winnen, dan moet je iedereen verslaan''. Maar ook hij ziet voordelen: "We kennen onze tegenstanders goed. Als je zulke ploegen verslaat, zit je in een flow. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.''

 

De volledige groepsindeling:

Groep A: Polen, Griekenland, Rusland, Tsjechië.

Groep B: Nederland, Denemarken, Duitsland, Portugal.

Groep C: Spanje, Italië, Ierland, Kroatië.

Groep D: Oekraïne, Zweden, Frankrijk, Engeland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen