Sport2 aug '12 13:56

Grachten verdwijnen uit ArenA

Auteur: Thijs Baas

Om de Amsterdam Arena nóg sfeervoller te maken moeten de grachten verdwijnen. Zo moet het stadion minder een 'bak' worden.

Er zijn al plannen in de maak, maar die zullen niet van de ene dag op de andere worden gerealiseerd, zegt ArenA-directeur Henk Markerink in BNR Paul van Liempt. Probleem is dat er wel een scheiding nodig is tussen tribunes en veld. En het gaat niet lukken om om de vijf meter een steward neer te zetten. "We moeten het nog bespreken met de autoriteiten. Het zou nog meer de sfeer verhogen. Dan krijg je nog minder dat 'bak'-gevoel."

Beste stadions
Markerink is van mening dat de ArenA zich inmiddels kan meten aan de beste stadions van de wereld. "Ik denk dat wij ook op wereldschaal toch wel een 8,5 scoren. Het gebouw zit op zich al vanaf het begin goed in elkaar. Je moet niet vergeten dat het een redelijk voordelig stadion is geweest. Je moet ook winst maken. Je moet geld verdienen om weer te kunnen innoveren. Dat is vanaf het begin goed gelukt."

In het verleden ging lang niet alles van een leien dakje, in het stadion waar Ajax zijn thuiswedstrijden speelt. "De supporters zijn heel belangrijk, dus Ajax speelt ook een heel belangrijke rol. Ajax heeft heel erg ingezet op sfeer. Uiteindelijk hebben de supporters de sfeer gemaakt. Een gebouw is een gebouw en de mensen maken de stemming."

Gerelateerde artikelen