Sport19 nov '11 16:04

Zelfmoordpoging scheidsrechter, wedstrijd afgelast [update]

Auteur: BNR Webredactie

Het Bundesligaduel tussen 1.FC Köln en FSV Mainz 05 is zaterdag kort voor aanvang afgelast. Dat gebeurde omdat de scheidsrechter Babak Rafati eerder op de dag een poging tot zelfmoord zou hebben gedaan.

Onder meer persbureau DPA en Bild berichten over de zelfmoordpoging. Rafati zou met doorgesneden polsen zijn gevonden in het hotel waar hij de nacht voor de wedstrijd verbleef. Hannover-trainer Mirko Slomka, voor een ander duel op tv geïnterviewd, toonde zich geschokt. "Het is schokkend nieuws, vooral ook omdat Babak een "Hannoveraner" is en ik hem zeer goed ken.''

Scheidsrechter leeft nog
Directeur Claus Horstmann van FC Köln zei later dat Rafati, die ook op de scheidsrechterslijst van wereldbond FIFA staat, nog leeft. Omdat er kort voor de wedstrijd geen ander scheidsrechtersteam beschikbaar was, werd het duel afgelast. De directie van de Keulse club verwees voor verdere mededelingen over de gebeurtenissen naar de Duitse voetbalbond.

Een woordvoerder van de Duitse politie wilde alleen kwijt dat de politie om 13.45 uur aanwezig was in het bewuste hotel voor een gewond persoon.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen