Sport9 jun '13 21:45Aangepast op 10 jun '13 00:10

Superieure zege Vettel in Canada

Auteur: ANP Nieuws

Sebastian Vettel heeft zondag op machtige wijze de Grand Prix van Canada gewonnen.

EPA
EPA

De Duitse wereldkampioen van Red Bull was ongenaakbaar op Circuit Gilles Villeneuve en verstevigde zijn leidende positie in het wereldkampioenschap van de Formule 1.

De Spanjaard Fernando Alonso kon Vettel geen moment bedreigen, maar de kopman van Ferrari wist in een sterke race op te rukken naar de tweede plaats. Hij passeerde in de slotfase van de wedstrijd Lewis Hamilton (Mercedes), die daardoor als derde finishte.

Vettel won voor het eerst in zijn carrière in Montreal. Hij boekte zijn derde GP-zege van het seizoen en inmiddels al de 29e in totaal. De Duitser beschikte over verreweg de snelste bolide. Vanaf de start was dat duidelijk, want Vettel liep in de eerste ronde al 2 seconden uit op Hamilton. De drievoudig wereldkampioen kon zich zelfs twee stuurfoutjes permitteren tijdens de race: in de 11e ronde schampte Vettel even een muur, in ronde 52 miste hij een chicane.

Derde plaats
Alonso was lange tijd in gevecht met Nico Rosberg (Mercedes) en Mark Webber (Red Bull) voor de derde plaats. De Spanjaard rekende eerst af met de Duitse winnaar van de Grand Prix van Monaco en pakte daarna de Australiër in. Hij bleef vervolgens met succes jagen op Hamilton om broodnodige extra punten te pakken. Vettel leidt nu het WK riant met 132 punten, Alonso steeg naar plaats twee en heeft 96 punten.

De Nederlander Giedo van der Garde viel uit.

Gerelateerde artikelen