Sport2 jan '13 15:53

Van Marwijk zag geen aanleiding om in te grijpen

Auteurs: Melvin Captein en BNR Webredactie

Bert van Marwijk heeft tijdens het laatste EK nooit het gevoel gehad dat hij drastisch moest ingrijpen om de sfeer binnen de spelersgroep van het Nederlands elftal weer op orde te krijgen.

Dat zegt de voormalige bondscoach in zijn eerste grote interview sinds de Europese eindronde in Voetbal International. Oranje verloor de drie groepswedstrijden in Oekraïne en kon naar huis.

Van Marwijk vond de sfeer binnen zijn selectie aanvankelijk veel weg hebben van de stemming op het succesvol verlopen WK in Zuid-Afrika. "Je moet elkaars kwaliteiten accepteren en respecteren. Dat is heel lang goed gegaan. Maar als de resultaten tegenvallen en je bent heel lang bij elkaar, dan wordt het niet beter. Maar ik heb nooit de aanleiding gezien om in te grijpen'', stelt de oefenmeester.

"Dat blijkt ook uit die eerste wedstrijd'', doelt Van Marwijk op het openingsduel tijdens het EK met Denemarken waarin Oranje goed speelde maar toch verloor (0-1). "Pas bij de tweede en derde wedstrijd ging de combinatie teleurstelling, lang bij elkaar zijn en irritatie werken.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen