Sport8 jul '13 09:34

'Froome kan geel in z'n eentje naar Parijs brengen'

Auteur: Pieter van den Akker

Christopher Froome kan zelfs zonder hulp van zijn ploegmakkers in het geel over de Champs Elysées rijden. Dat is de vaste overtuiging van Rodrick de Munnik, hoofdredacteur van Procycling en Fiets.

In de Pyreneeën heeft klassementsleider Chris Froome zijn favorietenrol waargemaakt. Hij gaat stevig aan de leiding met ruim anderhalve minuut voorsprong op Alejandro Valverde, de nummer twee. Vlak daarachter staat Bauke Mollema op een mooie derde plek. En die plek zal hij zeker nog een dag behouden, want vandaag is een rustdag.

Froome doet alles zelf
De eerste week Tour zit erop en de grote favoriet rijdt al in het geel. Kan deze Tour nog spannend worden? Rodrick de Munnik: "Hij heeft niet het team dat hij had moeten hebben of dat Bradley Wiggins vorig jaar had. Maar hij pareert het zelf, hij repareert het zelf, hij doet het gewoon zelf."

Of Mollema de potentie heeft om in Parijs het podium te mogen bestijgen? "Ja, waarom niet? Ik denk dat hij bij de eerste klimmers zit. Je weet nooit of er een slechte dag tussen zit. Hij heeft een prima tijdrit, zeker een prima klimtijdrit. Dus ik zie alle kansen voor een heel mooi klassement en misschien wel een podiumplek."

Mollema onverstoorbaar
Over de vergelijking tussen Mollema en de oude kopman Robert Gesink zegt hij: "Wat Mollema in mijn optiek meer heeft dan Gesink is die onverstoorbaarheid. Hij laat zich echt niet gek maken en het interesseert hem geen bal wat journalisten en anderen van hem zeggen. Gesink zegt altijd dat het hem niet interesseert, maar in de tussentijd is hij geïrriteerd als er wat gevraagd wordt. Dat heeft Mollema een stuk minder. Alles glijdt van hem af en op weg naar de koers gaat hij een boekje zitten lezen, terwijl er om hem heen van alles aan de hand is. Dat moet je toch hebben."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen