Sport7 jul '11 16:42

Hagen wint zesde etappe

Auteur: Thijs Baas

De Noor Edvald Boasson Hagen heeft de zesde etappe naar Lisieux gewonnen. Hij won de massasprint, die werd aangetrokken door Bauke Mollema. Een andere Noor, Thor Hushovd, mag ook morgen in de zevende etappe van Le Mans naar Châteauroux, in het geel rijden.

Bolletjestrui voor Hoogerland
Een meesterlijk staaltje teamwork: Lieuwe Westra van de Vacansoleilploeg heeft de laatste bergpunten van de dag weggeplukt voor Anthony Roux. Daardoor kon de bolletjestrui voor de beste klimmer zijn land- en ploeggenoot Johnny Hoogerland aan het eind van de zesde etappe niet meer ontgaan.
Nerveuze finale
Met nog 25 kilometer te gaan hadden Westra en Adriano Malori  een voorsprong van ongeveer een minuut op het peloton, waarin Hoogerland en Roux inmiddels waren teruggezakt. Na de hergroepering kwam het in een nerveuze finale - waarin De Amerikaan Levi Leipheimer nog ten val kwam - toch nog tot een massasprint. Hagen won voor Matthew Goss en Thor Hushovd. In het algemeen klassement houdt de Noor de Australiër Cadel Evans en Luxemburger Frank Schleck achter zich.
De zesde etappe
De Tourkaravaan verliet donderdagochtend Bretagne en zette koers naar Normandië. Lisieux wel te verstaan, in het departement Calvados. Een katholiek bedevaartsoord bovendien voor de heilige Theresia van Lisieux. En dan staat Lourdes volgende week nog op het programma als finishplaats. Het is een gezegende Tour, dit jaar...
Uitslag zesde etappe:  


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen