Sport18 jul '13 21:15Aangepast op 19 jul '13 09:17

Zeeman: Bauke is ziek

Auteur: ANP Nieuws

Bauke Mollema zal vandaag gewoon starten in de negentiende Touretappe van Le Bourg-d'Oisans - Le Grand-Bornand.

Bauke Mollema. ANP
Bauke Mollema. ANP

Dat meldt Belkin-ploegleider Merijn Zeeman. Er was volgens Zeeman nooit sprake van geweest dat Mollema, die sinds de tijdrit van woensdag grieperig is, niet zou starten. "Gezondheid gaat altijd boven alles, dus dat is nooit aan de orde geweest. De dokter geeft aan hoe of wat."

Of Mollema erin slaagt vandaag weer met de besten mee te kunnen is ook voor Zeeman een grote vraag. "Het is wellicht nog zwaarder dan gisteren. Bauke en Laurens moeten weer zo lang mogelijk volgen. Wellicht liggen er weer kansen voor ons."

Niet verrassend
Voor ploegleider Zeeman kwam de matige rit van Bauke Mollema donderdag richting Alpe d'Huez niet helemaal als een verrassing. "De dokter zei woensdag al dat hij ziek aan het worden was."

"Ik weet niet wat hij precies mankeert, maar je ziet wel dat hij niet meer de power heeft van de afgelopen weken. Hij vertelde tijdens de rit al dat hij zich niet goed voelde. Gelukkig hebben zijn ploeggenoten hem fantastisch geholpen. We hebben de schade beperkt kunnen houden.''

Zeeman hoopt niet dat Mollema vanwege zijn fysieke conditie nog meer terrein moet prijsgeven ,,Vrijdag wordt het weer loodzwaar. Als Mollema dan zesde blijft en Ten Dam tiende, dan ben ik erg tevreden.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen