Sport9 aug '13 13:56

Van Gaal niet blij met Sneijder

Auteur: ANP Nieuws

Bondscoach Louis van Gaal van Oranje had na het bekendmaken van zijn selectie voor het oefenduel met Portugal geen goed woord over voor Wesley Sneijder.

ANP
ANP

Hij nam de 29-jarige middenvelder van Galatasaray onlangs de aanvoerdersband af en selecteerde hem ook niet voor de komende wedstrijd. "Hij moet eerst fit worden, dan in vorm komen en dan ga ik hem vergelijken met wat ik heb'', zei Van Gaal.

De bondscoach was vooral verbolgen over het feit dat Sneijder zich in de media negatief over hem had uitgelaten. Zo zou Van Gaal hem niet persoonlijk hebben verteld dat hij geen deel uitmaakte van de voorselectie.

"Hij had dat ene zinnetje niet moeten laten lekken, want ervaren spelers weten wat daarmee gebeurt. Ik hou daar niet van, nu moet ik steeds reageren'', sprak Van Gaal, die vond dat Sneijder zijn kritiek intern had moeten uiten. ,"Spelers moeten bij hun club over de club praten en bij het Nederlands elftal over het Nederlands elftal. Dat is ook de regel, het manifest'', vindt Van Gaal.

Onbegrip
De bondscoach bestreed bovendien de lezing van Sneijder. "Ik heb dit jaar meermaals met hem gesproken. In Turkije, Hoenderloo, Indonesië en China'', somde Van Gaal op. "Als hij het dan nog niet snapt, houdt het op.''

Van Gaal liet zich tot vrijdag naar eigen zeggen bewust niet uit over de kwestie rond zijn voormalig aanvoerder. "Daar is de persconferentie voor, dan komt het bij alle media gelijk over'', zei Van Gaal, die de middenvelder nog niet definitief heeft afgeschreven. "Hij is nog niet buiten mijn gezichtsveld, maar hij moet zich bewijzen. Het is geen automaatje, ook niet voor Sneijder.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen