Sport4 jun '13 07:28Aangepast op 4 jun '13 08:09

Miami Heat opnieuw in finale NBA

Auteur: ANP Nieuws

MIAMI (ANP) - De basketballers van Miami Heat hebben maandag (plaatselijke tijd) opnieuw de finale van de Amerikaanse profcompetitie NBA bereikt.

EPA
EPA

De titelverdediger won de zevende en beslissende wedstrijd in debest-of-seven series met Indiana Pacers met 99-76 en bepaalde de eindstand op 4-3.

LeBron James was de grote man bij de Heat met 32 punten en 8 rebounds. In tegenstelling tot het zesde duel, waarin de Pacers de stand gelijk trokken, was Dwyane Wade in de beslissende wedstrijd ook weer ouderwets op dreef. Wade, die de hele play-offs al kampt met een knieblessure, kwam voor het eerst in 12 duels weer boven de 20 punten uit en maakte er 21.

Wade was opgelucht na de geslaagde missie. ,,Je mag er nooit vanuit gaan dat het wel even gaat lukken. Het is bijzonder om voor de derde keer op rij in de finale te staan. Wat er in de andere wedstrijden is gebeurd, was niet meer belangrijk. Het ging om dit duel en we gaan weer naar de finale.''

De sterren van de Heat nemen het in de finale op tegen San Antonio Spurs, dat in de halve eindstrijd met 4-0 won van Memphis Grizzlies. De ploeg in Miami gaat op jacht naar de derde titel na 2006 en 2012. In 2011 stonden de Heat ook in de finale, maar toen ging de titel naar Dallas Mavericks. Spurs werden vier maal kampioen. Dat laatste keer was in 2007.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen