Sport1 dec '11 14:53

Drie Nederlanders maken kans op wereldelftal

Auteur: BNR Webredactie

Drie Nederlandse voetballers maken kans om gekozen te worden in het Wereldvoetbalelftal 2011. Het gaat om Robin van Persie, Wesley Sneijder en de inmiddels gestopte keeper Edwin van der Sar.

De wereldbond FIFA en de mondiale spelersvakbond Fifpro maakten donderdag de 55 genomineerde spelers bekend. Spanje brengt met 12 nominaties de meeste spelers in. De samenstelling van het Wereldelftal wordt op 9 januari bekendgemaakt.

De lijst is tot stand gekomen door de 50 duizend profvoetballers die zijn aangesloten bij de spelersbonden over de gehele wereld en die ieder hun ideale elftal samenstelden. Sneijder en Van der Sar, die afgelopen seizoen nog voor Manchester United speelde, zaten vorig jaar ook bij de genomineerden. Alleen Sneijder haalde toen het elftal.

Gouden bal
De middenvelder van Inter is de enige Nederlander die ook nog kans maakt op de Gouden Bal, de prijs voor 's werelds beste voetballer. Ook die verkiezing is op 9 januari.

Primera Division hofleverancier
Liefst 22 van de 55 genomineerde voetballers spelen bij clubs in de Spaanse Primera Division. De Engelse Premier League volgt met 18 spelers, terwijl de Italiaanse Serie A negen spelers aanlevert. De Nederlandse eredivisie komt niet aan bod in de shortlist.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen