Sport7 jul '12 22:11

KNVB en Van Gaal in gesprek over staf

Auteur: Fleur de Bruijn

Louis van Gaal gaat de komende weken in samenspraak met de KNVB zijn technische staf voor het Nederlands elftal samenstellen. Van Gaal neemt in ieder geval Danny Blind mee als assistent.

De 60-jarige Amsterdammer werd vrijdagavond aangesteld als opvolger van de opgestapte Bert van Marwijk.

De vaste assistenten van Van Marwijk, Phillip Cocu en Ernest Faber, hebben al aangegeven te stoppen bij Oranje en zich volledig te concentreren op hun werk bij PSV.

Alfred Schreuder
Het vertrek van Van Marwijk betekent ook dat Alfred Schreuder geen assistent-trainer bij het Nederlands elftal wordt. De assistent van Steve McClaren bij FC Twente zou Cocu opvolgen na het EK. ,,Ik vind het jammer dat deze functie bij Oranje voor mij komt te vervallen, maar ik heb begrip voor de situatie'', aldus Schreuder. "Iedere bondscoach mag zijn eigen staf samenstellen. Dat heeft Van Marwijk gedaan en dat zal Van Gaal ook gaan doen.''

Behalve de assistenten verdwijnen zeer waarschijnlijk ook keeperstrainer Ruud Hesp en conditietrainer Egid Kiesouw bij Oranje. Kiesouw gaat bij PSV aan de slag als opvolger van Luc van Agt.

Blind
Danny Blind zei gisteren dat hij uitkijkt naar zijn hereniging met Louis van Gaal, zijn vroegere trainer bij Ajax. "Ik heb altijd al de intentie gehad om ooit nog eens iets samen te doen met Louis. Als dat dan mogelijk is op het hoogste niveau, bij het Nederlands elftal, dan is dat ongelooflijk mooi''.

Blind (50) is 42-voudig international. Hij speelde in 20 jaar betaald voetbal 537 eredivisieduels voor Sparta en Ajax. Na zijn spelersloopbaan vervulde hij diverse functies bij Ajax, waaronder die van hoofdtrainer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen