Sport21 mei '11 11:20

Cruijff wil Hiddink naar Ajax halen

Auteur: Harmen Simon Teunis

Johan Cruijff heeft Guus Hiddink benaderd voor een zetel in de raad van commissarissen van Ajax. De bondscoach van Turkije laat zaterdag in zijn wekelijkse column in De Telegraaf weten dat hij nog niet weet of hij beide functies kan combineren.

"Op zich lijkt me dat een mooie uitdaging, maar vooralsnog hik ik tegen de praktische kant van het verhaal aan", zegt de trainer die bij zijn oude club PSV ook als adviseur aan de slag kan. Hiddink benadrukt dat Cruijff eerder contact met hem heeft opgenomen. Hij noemt de functie van commissaris ook minder complex dan de rol van adviseur.

Turkije

Hiddink heeft komende week met de Turkse nationale ploeg een trainingskamp in het Limburgse Tegelen belegd. Hij bereidt de formatie daar voor op de belangrijke wedstrijd in de EK-kwalificatie tegen België. Beide landen zijn in de race om de tweede positie in de poule achter Duitsland. Hiddink mist tijdens dat duel zijn topspelers Nuri Sahin en Hamit Altintop.

Cruijff verlaagt drempel

De in Amsterdam woonachtige Hiddink is met Cruijff in gesprek over wat er allemaal mogelijk zou kunnen zijn als hij niet in de raad van commissarissen kan plaatsnemen. "Cruijff heeft voor mij de drempel verlaagd. Omdat ik Johan honderd procent vertrouw, blijven we daarom met elkaar in gesprek. Niets meer en niets minder", schrijft Hiddink. ,,Concreet gesteld ben ik nog volop bezig om met Turkije het EK van 2012 te halen. Daarnaast fungeer ik als klankbord van Chelsea, denk ik mee als Cruijff me daar om vraagt en weten sommige mensen van PSV me te vinden.’’

Ajax zoekt nieuwe leiding

Ajax is op zoek naar een nieuwe leiding omdat algemeen directeur Rik van den Boog, voorzitter Uri Coronel en alle commissarissen hun vertrek hebben aangekondigd. Zij konden zich niet helemaal vinden in een technisch plan waarmee Cruijff de kersverse landskampioen voor lange tijd succesvol wil maken


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen