Sport10 mei '11 17:58Aangepast op 10 mei '11 18:21

Mercedes staat volledig achter Schumacher

Auteur: Harmen Simon Teunis

Het formule 1-team Mercedes GP heeft dinsdag nog maar eens zijn volledige steun uitgesproken voor coureur Michael Schumacher, het Duitse autorace-icoon dat zijn rentree in de koningsklasse maar geen glans weet te geven.

Schumacher finishte zondag in de Grote Prijs van Istanbul buiten de punten als twaalfde en zei na de race dat hij weinig plezier beleefde aan het racen.

"We blijven met volle kracht achter Michael staan. We zijn ervan overtuigd dat hij weer resultaten gaat behalen die bij hem passen", zei Norbert Haug, de motorsportbaas van Mercedes, op de website van Autosport over de zevenvoudig wereldkampioen.

Rondetijden zagen er goed uit

Haug baseert zijn mening op de hoge snelheid die Schumacher op het circuit van Istanbul haalde. "Zijn rondetijden zagen er uitstekend uit. Als hij niet vroeg in de race die botsing met Vitali Petrov (Lotus Renault) had gehad en de pitstraat in moest voor een nieuwe voorvleugel, was hij snel genoeg geweest voor misschien wel de zesde plaats."

De baas van Mercedes begrijpt de constante commotie rond zijn vedette. "De mensen verwachten het allerbeste van Schumacher. Als succes uitblijft, is kritiek een feit. Zeker als je zevenvoudig wereldkampioen bent, krijg je dan de volle lading. Maar het is ook een feit dat zijn snelheid prima was en met die wetenschap kunnen goede uitslagen niet uitblijven."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen