Sport18 mrt '12 09:29

Grand Prix Australië prooi voor Button

Auteur: Thijs Baas

De Brit Jenson Button domineerde de Grand Prix van Australië van start tot finish en pakte de zege in de openingsrace van de Formule 1.

Button eindigde in zijn McLaren met twee seconden voorsprong op Sebastian Vettel van Red Bull, die dit seizoen zijn titel verdedigt. De Brit Lewis Hamilton - eveneens van McLaren - startte van pole position en eindigde vlak achter Vettel als derde.

Red Bull
Red Bull bleek al in de eerste grand prix van het nieuwe seizoen zijn hegemonie niet te kunnen voortzetten. Vorig jaar was alleen al Vettel goed voor elf overwinningen en vijftien starts van pole position. In Melbourne kwalificeerde hij zich slechts als zesde voor de race.

Daarin wist hij zich dankzij zijn vechtlust nog aardig naar voren te werken, maar dat was niet voldoende om Button te achterhalen. Al bij de start passeerde de wereldkampioen van 2009 zijn stalgenoot Hamilton. Hij bouwde een riante voorsprong op, die ook na de tweede bandenwissel met gemak stand hield.

Oude rotten
Kimi Räikkönen eindigde bij zijn rentree als zevende, Michael Schumacher startte sterk, maar moest met een defect aan de versnellingsbak de race verlaten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen