Sport7 mei '12 13:03Aangepast op 7 mei '12 16:15

Bouwvakker smokkelt nepbom Olympisch park op

Auteur: Anne-Greet Haars

De Engelse regering heeft een onderzoek aangevraagd over de beveiliging van Londen’s Olympisch Park, nadat een werknemer een nepbom het terrein op heeft gesmokkeld.

Over precies 81 dagen, op 27 juli 2012, gaan de Olympische Spelen van start in de hoofdstad van Groot Brittannië. De Spelen vragen om enorme beveiligingsmaatregelen, maar toch is het deze man gelukt om het terrein op te komen met een nepbom.

Controle
De werknemer, die al jaren werkt op het terrein, smokkelde de nepbom mee in zijn graafmachine. Hij wist twee controleposten te passeren, waar zijn spullen niet werden onderzocht. Vervolgens wist de man langs de velodroom te komen en uiteindelijk stopte hij vlakbij het Olympische stadion, waar hij foto’s maakte van zichzelf met de nepbom, meldt de Engelse krant ‘Sun on Sunday’.

Op het terrein waar hij de nepbom plaatste, is ook het Olympisch dorp. Hier zullen alle atleten verblijven tijdens het evenement.

Zorgen
De werknemer vertelde aan de krant dat hij zich zorgen maakte over de beveiliging, omdat hij alleen werd gecontroleerd in de ochtend. Daarom haalde hij deze stunt, 24 uur voordat het Olympisch stadion officieel werd geopend. Een evenement waar 40.000 mensen bij aanwezig waren.

Kosten veilighied
De kosten voor de beveiliging van de Olympische spelen zijn gigantisch. De Guardian onderzocht dat de veiligheid naar verwachting 1,2 miljard euro kost. In totaal wordt het veiligheidspersoneel geschat op 24.000 à 49.000 mensen. De organisatie wil het exacte getal niet geven.

De Olympische zone, waar de nepbom is geplaatst, is de strengst beveiligde plek tijdens de Spelen. Het wordt beveiligd door 1000 gewapende Amerikaanse en FBI-agenten en de zone wordt afscheiden van de rest van de stad door een 18 kilometer lange omheining. Deze omheining is voorzien van 5.000 volt elektriciteitsspanning.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen