Sport15 nov '12 15:29Aangepast op 15 nov '12 17:53

Hockeytoppers willen cashen in India

Auteur: Anne-Greet Haars

Ondanks de grote populariteit van hockey in Nederland, is de sport maar weinig lucratief voor de sporters. Daarom wil een aantal (ex)-internationals komende januari meedoen aan de Hockey India League (HIL).

Teun de Nooijer, Taeke Taekema, Floris Evers, Wouter Jolie, Marcel Balkestein, Jaap Stockmann, Jeroen Hertzberger en Sander Baart hebben zich opgegeven om mee te doen aan de eerste editie van de Indiase league. Deze loopt van 5 januari tot 3 februari 2013.

De competitie wordt door de wereldhockeybond FIH erkend. In totaal doen er zes teams mee, die voor de gelegenheid worden samengesteld. Per team mogen er 14 spelers uit India en tien spelers uit het buitenland meedoen.

Veiling
Op 1 december wordt bij een spelersveiling bekend wie er mogen deelnemen in India. Het salaris dat de hockeyers hiervoor zullen ontvangen varieert van 2.350 tot 19.600 euro.

Ontwikkeling
Oud-international Floris Evers is op wereldreis en zit op dit moment in Kathmandu. Op BNR legt hij uit dat hij mee wilt doen omdat hij toch in India zit. "Ik vind het een heel bijzonder land."

"Door een verkorte competitie te houden hopen ze veel internationale spelers naar India te krijgen, zodat hun eigen spelers zich ook beter ontwikkelen."

Illegaal
Een jaar geleden kwam een soortgelijk initiatief, de World Series Hockey, niet van de grond. De wereldhockeybond bestempelde die competitie als illegaal, waardoor de opvallende namen besloten van deelname af te zien.

"Ik zal er wel een centjes voor krijgen, maar ik vind het een mooie ervaring", zegt Evers. "Het komt wel goed uit, want tijdens een wereldreis gaat er veel uit en komt er weinig binnen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen